Malleosprint

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie ('slappe enkelbanden’). De Malleosprint beperkt het naar binnen of naar buiten zwikken van het enkelgewricht zonder daarbij de buig en strek beweging van de enkel te beïnvloeden. Lopen en rennen gaat uitstekend met de brace.

De Mallosprint bestaat uit een kunststof schaal die direct vastzit aan het textiel waardoor er een goede pasvorm ontstaat. Het bandensysteem zorgt voor extra ondersteuning.

Ook ter bescherming van het enkelgewricht na reconstructie van de bandaanhechting en bij conservatieve behandeling (geen operatie) van een bandruptuur wordt de Malleosprint ingezet.

Wilt u meer informatie over de Malleosprint? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of
                                                                                        het afsprakenformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’.

Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte arthrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.

De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij arthrose te behandelen.

(Af)gescheurde kruisbanden, letsels aan de binnenste of buitenste knieband of een meniscusoperatie vereisen eventueel dat het kniegewricht een tijd van buitenaf moet worden gestabilis

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd.

Als het enkelgewricht is gekneusd of verzwikt kan de TriLok de enkel stabiliseren waardoor de genezing bevorderd wordt.

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd.