CTi-brace

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg
zijn van bijvoorbeeld een ski-ongeluk of ‘verdraaide’ knie tijdens het voetballen of hockeyen. Na het scheuren van de kruisband kan de knie blijvend instabiel aanvoelen.

De CTi-brace geeft de knie ondersteuning. De brace heeft een rigide frame wat de botten van het onder- en bovenbeen in de juiste positie houdt. Tevens vormt het een bescherming tegen verplaatsing (‘schuiflade’).

Het stugge frame geeft ook ondersteuning bij gescheurde binnenste of buitenste kniebanden of bij letsel aan de achterste kruisband.

Wilt u meer informatie over de CTi-brace? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.  

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’.

Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte arthrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.

De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij arthrose te behandelen.

(Af)gescheurde kruisbanden, letsels aan de binnenste of buitenste knieband of een meniscusoperatie vereisen eventueel dat het kniegewricht een tijd van buitenaf moet worden gestabilis

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd.

Als het enkelgewricht is gekneusd of verzwikt kan de TriLok de enkel stabiliseren waardoor de genezing bevorderd wordt.

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd.