GenuTrain P3

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’. Maar wellicht anders dan de naam suggereert kunt u ook bij andere sporten of andere activiteiten last krijgen van een ‘runners knee’. Een ‘runners knee'  is een verzamelnaam voor diverse klachten van de knie, zoals overbelasting, patellofemoraal pijnsyndroom en lateralisatie (buitenwaartse verplaatsing) van de patella (knieschijf). Bij deze lateralisatie 'spoort' de knieschijf niet meer goed.

De GenuTrain P3 heeft twee geïntegreerde kussens (pelottes) en een instelbare correctiedraad. Deze stabiliseert de stand van de knieschijf in zijn natuurlijke, gecentreerde positie. In verband met de bijzondere rekbaarheid van het breiwerk wordt het buigen van de knie niet beperkt.

De actieve bandage versnelt het herstel, beschermt tegen overbelasting en blessures en wordt ook voorgeschreven bij lichte arthrose (‘slijtage’) van de knie.

Wilt u meer informatie over de GenuTrain P3? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’.

Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte arthrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.

De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij arthrose te behandelen.

(Af)gescheurde kruisbanden, letsels aan de binnenste of buitenste knieband of een meniscusoperatie vereisen eventueel dat het kniegewricht een tijd van buitenaf moet worden gestabilis

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd.

Als het enkelgewricht is gekneusd of verzwikt kan de TriLok de enkel stabiliseren waardoor de genezing bevorderd wordt.

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd.