SofTec Genu

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd. De SofTec Genu biedt de knie stabiliteit zonder dat de bewegelijkheid wordt beperkt.

De kniescharnieren zijn verwerkt in het breisel van de brace waardoor deze relatief smal is gebleven. De brace kan ook de bewegingsuitslag van de knie beperken als dat noodzakelijk is.

De orthopedisch adviseur zal de scharnieren van de brace aan uw beenvorm aanpassen zodat een goede pasvorm gegarandeerd is.

De SofTec Genu wordt voorgeschreven bij instabiliteit van de knie (‘schuiflade’), ruptuur van de voorste kruisband, conservatieve therapie ('als er niet geopereerd wordt'), letsels van de collaterale ligamenten, behandeling van het 'instabiele kniegewricht' en ter begrenzing van de bewegingsuitslag van het kniegewricht (b.v. na hechting of vervanging van een meniscus).

Wilt u meer informatie over de SofTec Genu? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’.

Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte arthrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.

De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij arthrose te behandelen.

(Af)gescheurde kruisbanden, letsels aan de binnenste of buitenste knieband of een meniscusoperatie vereisen eventueel dat het kniegewricht een tijd van buitenaf moet worden gestabilis

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd.

Als het enkelgewricht is gekneusd of verzwikt kan de TriLok de enkel stabiliseren waardoor de genezing bevorderd wordt.

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd.