Unloader One

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd. Om het kraakbeen te ontlasten of om de pijn te verlichten kan door de orthopeed een kniebrace worden voorgeschreven.

De Unloader One  is een lichte brace die ontlasting biedt aan de binnen- of buitenzijde van de knie doordat de brace werkt via een hefboom, driepuntsdruk-principe. Aan de onder- en bovenzijde van de brace wordt druk uitgeoefend, precies in het midden, daar waar de knie ontlast moet worden, wordt een tegendruk uitgeoefend.

De Unloader One wordt voorgeschreven bij milde tot hevige gonarthrose of als de meniscus is gerepareerd en andere aandoeningen waarbij één zijde van de knie moet worden ontlast.

Wilt u meer informatie over de Unloader One? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met
T. 015 2570164 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg

Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’.

Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte arthrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.

De MalleoLoc is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De Malleosprint is geschikt voor de vroeg functionele therapie van het enkelgewricht, bijvoorbeeld bij een verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie.

De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij arthrose te behandelen.

(Af)gescheurde kruisbanden, letsels aan de binnenste of buitenste knieband of een meniscusoperatie vereisen eventueel dat het kniegewricht een tijd van buitenaf moet worden gestabilis

Als het kniegewricht gekwetst is of net is geopereerd, heeft het steun nodig en moet het tegen verkeerde belastingen worden beschermd.

Als het enkelgewricht is gekneusd of verzwikt kan de TriLok de enkel stabiliseren waardoor de genezing bevorderd wordt.

Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel (gon)arthrose of ‘slijtage’ genoemd.