
Uitglijden op de laatste treden van de trap, een val van het krukje dat u altijd gebruikt om nog net iets boven op de kast te kunnen leggen of zomaar een misstap. Maar ook een auto ongeluk of een val van grote hoogte; een opsomming van pechgevallen waardoor u opeens op de spoedeisende hulp terecht kan komen. Er kan een fractuur ontstaan zijn in één of meerdere wervels.
Afhankelijk van de soort fractuur is de wervelkolom stabiel of instabiel. Bij een stabiele breuk is er geen gevaar voor beschadiging van het ruggenmerg, bij een instabiele breuk wel. Bij een stabiele breuk wordt het korset (soms) nog op de spoedeisende hulp geleverd en zal er geen of slechts een korte ziekenhuisopname volgen. Bij een instabiele breuk wordt het korset geleverd tijdens uw langere verblijf op de afdeling in het ziekenhuis.
Het extensiekorset, zogenaamd driepuntskorset, is gemaakt van metaal en kunststoft. Bij een stabiele breuk, draagt u het korset tussen de zes en twaalf weken. Het korset stimuleert het lichaam om tijdens het zitten, staan en lopen een gestrekte of rechtopstaande positie te handhaven. Het korset is deels flexibel en helpt u eraan herinneren niet te buigen. Bij een gestrekte wervelkolom is er geen druk of belasting op de voorzijde van het wervellichaam. Dit is van belang om de breuk te laten genezen. Bij een instabiele breuk wordt het korset ingezet afhankelijk van hoe uw revalidatie in het ziekenhuis verloopt.
Wilt u meer informatie over het extensiekorset? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur.
U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.