De dagelijkse dingen weer doen.

Veel gestelde vragen  Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over onze producten of dienstverlening? Wij helpen u graag met uw vragen.

Bij onze veel gestelde vragen vind u misschien al de informatie die u zoekt, de FAQ is opgedeeld in categorieën zodat de vragen overzichtelijke geordend zijn.  Kunt u uw vraag niet vinden neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

Algemeen Orthesen Prothesen Schoenen Kinderen 


Categorie Fysiotherapie

WORDT FYSIOTHERAPIE VERGOED BIJ ORTHO ACTIVE?

Jazeker!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Bij chronische indicaties worden na de eerste 20 behandelingen de overige behandelingen vergoedt vanuit de basisverzekering. Hierbij valt te denken aan MS, CVA (beroerte), prothesedragers en neurologische aandoeningen. Mocht u vragen hebben over de vergoeding kunt u altijd navraag doen bij onze therapeuten.

KAN IK DIRECT NAAR U TOEKOMEN OF MOET IK EEN VERWIJZING VIA DE HUISARTS HEBBEN VOOR FYSIOTHERAPIE?

In principe kunt u via directe toegankelijkheid naar de fysiotherapeut komen. Hij/zij bepaalt dan of er een indicatie is om te behandelen. Indien er twijfel bestaat dan stuurt hij/zij u terug naar de huisarts. Het kan ook dat u van de huisarts of specialist een verwijzing krijgt voor fysiotherapie. Daarmee kunt u natuurlijk ook naar ons toekomen.

BEHANDELT U OOK KINDEREN?

In principe kunt u hiervoor het beste naar de kinderfysiotherapeut zij zijn hierin gespecialiseerd.

HOE WORDT FYSIOTHERAPIE VERGOEDT?

Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u fysiotherapie hiermee vergoedt. Bij chronische aandoeningen gaat u vanaf de 20e behandeling over op de basisverzekering. U zult dus altijd eerst uw aanvullende verzekering moeten aanspreken.

Belangrijk om te vermelden: zoals gezegd, in de chronische fase wordt de fysiotherapie vanuit de basisverzekering betaald; het kan dus zijn dat u daar (een gedeelte van) uw eigen risico aan zal moeten spenderen. Uw fysiotherapeut informeert u hier natuurlijk graag over mocht u nog vragen hebben.

IK HEB VEEL LAST VAN ARTROSE. IS DAAR EEN FYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELING VOOR?

Jazeker!

Vaak zijn er wel behandelbare aspecten te vinden bij iemand die veel last van artrose heeft. Uw therapeut gaat samen met u zoeken naar een op uw afgestemde therapie en proberen beter om te gaan met uw beperkingen. 

WAT HOUDT EEN PROEFPASSING PRECIES IN?

U heeft al een loophulpmiddel, maar het kan zijn dat het looppatroon verandert is of dat er inmiddels nieuwere technieken op de markt zijn die leiden tot een beter functioneren. Samen met onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan we kijken of dit zo is, of er andere mogelijkheden voor u zijn en of u daar ook baat bij zal hebben.

KAN IK MIJN AFSPRAAK WIJZIGEN?

Ja hoor dat kan. Dat moet dan wel 24 u voor de afgesproken tijd. Dit kan telefonisch (T. 015 257 01 64) of via de mail(info@westlandorthopedie.nl).

WAT NEEM IK MEE NAAR DE AFSPRAAK?

We zouden het op prijs stellen indien u uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs meeneemt naar de eerste afspraak.

HOE WORDT DE KWALITEIT BEWAAKT BIJ ORTHO ACTIVE?

De fysiotherapeuten van Ortho Active zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister fysiotherapie van het KNGF ( Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) Hierin zijn onder andere gedragsregels en richtlijnen voor behandelingen (protocollen), een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek opgenomen. Door dat bijscholing vereist is om opgenomen te worden in het kwaliteitsregister voldoen de therapeuten van Ortho Active aan deze eisen van kwaliteit

HOE WORDEN MIJN GEGEVENS OPGESLAGEN EN BEVEILIGD?

Alle gegevens worden digitaal bewaard op een beveiligde server, niet op de computer in de behandelkamers. Hierdoor zijn je gegevens beschermd tegen diefstal en brand. Wij nemen de wettelijke privacyregels zeer serieus en in acht en hebben een privacy reglement.

WAAR KAN IK TERECHT BIJ ORTHO ACTIVE VOOR EEN AFSPRAAK?

Bel voor een afspraak met T. 015 257 01 64 of maak gebruik van het afspraakformulier.

Openingstijden:

Maandag:      8.30 – 17.00

Dinsdag:        8.30 – 17.00

Woensdag:    8.30 – 17.00

Donderdag:   8.30 – 17.00

Vrijdag:          8.30 – 16.00

Zaterdag:       Gesloten                   

Zondag:         Gesloten

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!