De dagelijkse dingen weer doen.

Veel gestelde vragen  Veel gestelde vragen

Wij doen ons best u zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te informeren op onze website. Natuurlijk begrijpen wij dat u nog vragen kunt hebben over onze producten, de manier waarop wij werken of over uw specifieke casus. Ieder mens is uniek, ieder verhaal is uniek. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden. Klik op een oranje button om de categorie te kiezen. Staat uw vraag er niet bij? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op.

Algemeen Orthesen Schoenen Fysiotherapie Kinderen 


Categorie Prothesen

HOE HOUDT IK MIJN LINER SCHOON?

Wanneer u de liner af doet kunt u deze binnenstebuiten draaien en afspoelen onder stromend water. Wassen mag met een zachte, PH-neutrale zeep. Spoel de liner daarna zorgvuldig schoon zodat er geen zeepresten achterblijven die de huid kunnen irriteren. Droog de liner aan beide zijden goed af met een niet pluizende handdoek. Wanneer deze goed droog is kunt u de liner gelijk weer dragen of eventueel ’s nachts ophangen aan het handdoeken rek tot de volgende ochtend. Belangrijk is wel dat u de liner altijd weer omkeert zodat de stoffen zijde aan de buitenkant zit.

Liner- en huidverzorgingsgids

HOE MOET IK DE DRAAGDUUR VAN MIJN LINER/PROTHESE OPBOUWEN?

Het dragen van de liner moet langzaam worden opgebouwd. Dit kunt u doen door de liner 2 uur te dragen in de ochtend, daarna af te doen en in de middag weer 2 uur te dragen. Wanneer het goed gaat telt u er elke dag een uur bij, totdat het mogelijk is de liner de hele dag te dragen. Het is belangrijk bij een onderbeen de liner met een licht gebogen knie aan te trekken. Hierdoor wordt druk op de knieschijf voorkomen. Transpireren is heel normaal, dit zal geleidelijk aan minder worden doordat de huid aan de liner went. Meer informatie is te vinden in de liner- en huidverzorgingsgids

HELP! IK ZIT VAST IN MIJN PROTHESE. WAT NU?

Probeer allereerst rustig te blijven en controleer of er geen kous tussen de vergrendeling zit. Wanneer er bij het pensysteem hard getrokken wordt aan de pen komt er teveel spanning op te staan waardoor het lastiger is om te ontgrendelen. Dan kunt u het beste ontspannen, niet trekken, dan ontgrendelen en de prothese uittrekken. Er kan ook wat vuil in het systeem zitten, bij herhaaldelijk op de ontgrendelknop duwen of een tik op de knop kan het losschieten waardoor de prothese weer uitgaat.

Bij een vacuümsysteem dient het vacuüm verbroken te worden. Dit kunt u doen door voorzichtig met de hand in de koker te gaan en de huid wat aan de kant te duwen. Hierdoor komt er langzaam wat lucht bij en zal de prothese uitgaan. Ook hiervoor geldt, niet te hard trekken. Dit zorgt er niet voor dat de prothese beter uit gaat, maar geeft wel risico op beschadiging van de huid.

Mochten deze oplossingen niet helpen, dan kunt u altijd contact opnemen via T. 015 257 01 64 en komt een van onze adviseurs u helpen.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!