De dagelijkse dingen weer doen.

Veel gestelde vragen  Veel gestelde vragen

Wij doen ons best u zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te informeren op onze website. Natuurlijk begrijpen wij dat u nog vragen kunt hebben over onze producten, de manier waarop wij werken of over uw specifieke casus. Ieder mens is uniek, ieder verhaal is uniek. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden. Klik op een oranje button om de categorie te kiezen. Staat uw vraag er niet bij? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op.

Algemeen Orthesen Prothesen Fysiotherapie Kinderen 


Categorie Schoenen

MAG IK MIJN SCHOENEN RUILEN?

Ja , wij hanteren een ruiltermijn van 8 dagen voor artikelen gekocht in de winkel en geven geen geld retour maar een tegoedbon! (En uiteraard met kassabon en in de originele verpakking). Artikelen gekocht  in de sale mogen niet worden geruild!

ZIT ER GARANTIE OP MIJN SCHOENEN?

Er zit verschil wat betreft de garantie tussen schoenen gekocht in onze winkel en geleverde (semi-)orthopedische schoenen.

 

Schoenen uit de winkel:

De algemene garantie is alleen geldig met bon/betalingsbewijs en binnen 6 maanden na aankoop. Gebreken die niet door slijtage veroorzaakt zijn worden vakkundig gerepareerd of indien reparatie niet mogelijk is  maar de schoen wel voor vergoeding in aanmerking komt, krijgt u een vervangend paar of een tegoedbon.
Het kan zijn dat wij de  voor een juiste beoordeling van de klacht de schoen voor u moeten opsturen naar de leverancier.
Klachten die wij niet kunnen vergoeden zijn; slijtage van zolen en hakken, kale neuzen, kapotte ritsen en andere door een verkeerd gebruik veroorzaakte gebreken, die de verkoper niet verwijtbaar zijn.

 

(Semi-)orthopedische schoenen

Wij hanteren voor (semi-)orthopedische schoenen een garantietermijn van drie maanden op de pasvorm (anatomische wijzigingen uitgezonderd). Daarnaast een termijn van zes maanden op de technische uitvoering en materialen.

VRAAGT NUBUCK EEN ANDER SOORT ONDERHOUD DAN GEWOON LEER?

Ja nubuck heeft een andere structuur dan gladleer en zal wat intensiever behandeld moeten worden, hiervoor hebben wij een nubuck /suède depper en diverse soorten impregnatie sprays. Ook zijn er meerdere borstels speciaal voor dit materiaal verkrijgbaar

ER IS VET OP MIJN SCHOENEN GEKOMEN, WAT NU?

Voorzichtig deppen met keukenpapier. Indien de vlek ingedroogd is, kunt u de schoen boven stoom voorzichtig borstelen. Als dit niet helpt is een stuk keukenpapier met een lauwe strijkbout nog een mogelijk redmiddel.

HOE KAN IK MIJN SCHOEN CRÈME HET BESTE BEWAREN?

Zet de potjes ondersteboven weg, zodat er geen luchtbellen ontstaan. Door de luchtbellen die ontstaan droogt de crème uit.

HOE LANG DUURT EEN REPARATIE VAN MIJN SCHOENEN?

Reparaties , zoals onder andere het verzolen van schoenen duren bij ons standaard een week.

In overleg kan dit soms sneller maar dit is geheel afhankelijk van de drukte in de werkplaats.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN NIEUWE HAKKEN?

Bekijk onze prijslijst voor veel voorkomende reparaties aan schoenen.

WAT MOET IK MIJ VOORSTELLEN BIJ EEN AANPASSING AAN EEN SCHOEN?

De meest voorkomende aanpassing aan schoenen is een hak of hakzoolverhoging.
Dit i.v.m. een beenlengteverschil of vanwege een achillespees blessure.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!