De dagelijkse dingen weer doen.

HELP! IK ZIT VAST IN MIJN PROTHESE. WAT NU?

Probeer allereerst rustig te blijven en controleer of er geen kous tussen de vergrendeling zit. Wanneer er bij het pensysteem hard getrokken wordt aan de pen komt er teveel spanning op te staan waardoor het lastiger is om te ontgrendelen. Dan kunt u het beste ontspannen, niet trekken, dan ontgrendelen en de prothese uittrekken. Er kan ook wat vuil in het systeem zitten, bij herhaaldelijk op de ontgrendelknop duwen of een tik op de knop kan het losschieten waardoor de prothese weer uitgaat.

Bij een vacuĆ¼msysteem dient het vacuĆ¼m verbroken te worden. Dit kunt u doen door voorzichtig met de hand in de koker te gaan en de huid wat aan de kant te duwen. Hierdoor komt er langzaam wat lucht bij en zal de prothese uitgaan. Ook hiervoor geldt, niet te hard trekken. Dit zorgt er niet voor dat de prothese beter uit gaat, maar geeft wel risico op beschadiging van de huid.

Mochten deze oplossingen niet helpen, dan kunt u altijd contact opnemen via T. 015 257 01 64 en komt een van onze adviseurs u helpen.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!