De dagelijkse dingen weer doen.

IK HEB EEN VERWIJZING VOOR EEN VOORZIENING GEHAD. WAT NU? WAT GAAT ER ALLEMAAL GEBEUREN?

Allereerst maakt u een afspraak met een van onze orthopedisch adviseurs. Dit kan telefonische (015 257 01 64) of online. Klik hier: Afspraak maken. (Link maken naar afspraak maken) Neemt u uw verwijzing, eventuele oude voorzieningen en uw zorgpasje mee?

Eerste afspraak:

Bij de eerste afspraak, inventariseert uw adviseur wat uw zorgvraag is, wat uw klachten zijn, hoe u leeft, wat u nu als beperkingen ervaart. Maar ook vraagt hij naar algemene gegevens. Vervolgens wordt er besproken wat voor voorziening u mogelijk nodig heeft, welke verzekeringsregels er zijn en hoe de maatname, eventueel de pasfase en het afleveren gaat. Indien mogelijk wordt direct maatgenomen door onze adviseur.

Het verloop:

De adviseur neemt uw maten op. Voor sommige voorzieningen gebeurt dit met gips, anderen met behulp van 3D-techniek en soms enkel met een meetlint. De adviseur zal ook met u de verschillende kleur– en print mogelijkheden bespreken en de verschillende leveranciers.

Bij een maatwerkproduct  is het nodig om het product tussentijds te passen. Deze afspraak is vaak 2 weken na de maatname. 1 tot 2 weken later is het product klaar om afgeleverd te worden.  Bij sommige producten wordt er een andere handelswijze, levertijd gehanteerd (zie levertijden van de verschillende productgroepen).

Dit is de handelswijze bij een confectie voorziening. Indien het op voorraad is krijgt u het hulpmiddel direct mee of het hulpmiddel wordt voor u besteld. Krijgt u een hulpmiddel op maat? Dan maken we een afspraak om tussentijds te komen passen. Omdat al onze hulpmiddelen door vakspecialisten worden gemaakt, verschilt de levertijd per hulpmiddel. Bij een confectie voorziening, is de afleverafspraak vaak 1 week later.

Vergoeding:

Voor het merendeel van de voorzieningen geeft de zorgverzekering direct toestemming om het product te vergoeden (mits de verwijzing voldoet aan de gestelde eisen).  Voor sommige producten echter, moet er een aanvraagprocedure gestart worden. Dit regelen wij voor u. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en vrijwel al onze producten worden vanuit de basisverzekering vergoed. Waar u wel rekening mee moet houden, is het eigen risico: het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2018 bedraagt uw totale eigen risico € 385. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Bij de meeste zorgverzekeringen kunt u dit gespreid betalen.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!