De dagelijkse dingen weer doen.

Kwaliteit – Innovatie

Kwaliteit

Westland Orthopedie en Van Dalen Voet&Schoencentrum hebben ervoor gekozen om te voldoen aan de algemene kwaliteitssysteemnorm ISO 9001 en de branche-erkenningen van de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH).
De ISO 9001-norm wordt gebruikt om te beoordelen of wij in staat zijn om te voldoen aan de eisen van de klant, de wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Ook als deze veranderen. Dit houdt in dat de manier van werken is vastgelegd om te voldoen aan de eisen van de klant en zo de klanttevredenheid te verhogen.
Westland Orthopedie is zowel ISO 9001 gecertificeerd en gecertificeerd door de SEMH voor het leveren van prothesen, orthesen, (semi) orthopedische schoenen en therapeutisch elastische kousen.
Van Dalen Voet&Schoencentrum is een door de SEMH erkende leverancier van (semi) orthopedische schoenen.
Wij zijn dus professionals die door opleiding en jarenlange ervaring precies weten hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen, bent u bij Westland Orthopedie en Van Dalen Voet&Schoencentrum dus in goede handen. De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. Wij worden regelmatig getoetst of het werk dat wordt geleverd constant van hoge kwaliteit is en daarmee voldoet aan de eisen; de consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

   

Innovatie

Westland Orthopedie is een innovatief bedrijf. Hieronder volgen en aantal vooruitstrevende technieken en onderdelen waarmee wij werken.

Individueel en intern vervaardigd.
Een hulpmiddel is heel persoonlijk. Zo ook de pasvorm. Die moet perfect op uw lichaam zijn afgestemd. Iedereen is uniek. Onze technieken van maatnemen, corrigeren en passen zijn zo ingericht dat wij altijd het beste voor u kunnen kiezen. Onze maatwerk producten zijn ten alle tijden alleen voor u gemaakt! In onze eigen werkplaats. Door onze eigen mensen,

3D Scannen
Voor meerdere typen hulpmiddelen maken wij een digitale scan i.p.v een gipsafdruk. Het voordeel is dat deze scan zeer nauwkeurig is en dat u als cliënt minder lang belast wordt tijdens de maatname van uw hulpmiddel. Wij werken op alle locaties met hoogwaardige portable digitale 3D scanners.

3D-Scannen

Software

Wij werken met verschillende software programma’s om digitaal uw hulpmiddel te vervaardigen. Na een scan of een maatname kunnen wij uw model digitaal corrigeren en modelleren tot de juiste pasvorm en daarna op verschillende manieren een hulpmiddel vervaardigen nl; via de 3D printer of via een CADCAM machine. Het voordeel van softwarematige verwerking is dat de gegevens erg nauwkeurig en reproduceerbaar zijn waardoor de pasvorm van uitzonderlijke kwaliteit is.

Software

 

Immidiate fitting prothesen

In enkele gevallen is het nodig een prothese direct aan te meten in het ziekenhuis of in het revalidatiecentrum. Wij kunnen voor deze patiënten binnen 4 uur een onderbeen prothese vervaardigen. Deze prothese wordt direct aan het lichaam aangemeten waardoor de revalidatie fase verkort wordt. Wij gebruiken hiervoor de Icecast Anatomy, een ballon systeem waarmee we onder druk de (pas)vorm van de prothesekoker creëren.

Immidiate fitting prothesen

 

3D Printing

Westland Orthopedie bezit meerdere 3D printers om modellen of hulpmiddelen zelf te produceren. Deze nieuwe innovatieve techniek bied veel mogelijkheden binnen de orthopedische techniek. Wij zijn voorloper op het gebied van het leveren van 3D geprinte artikelen aan onze klanten

***Film 3d printer***

Gangbeeldanalysen

Onze fysiotherapeuten en adviseurs kunnen een analyse maken van uw functioneren en u helpen beter te functioneren of helpen bij het maken van de juiste keuze voor een hulpmiddel. Dit gebeurd via goedgekeurde testen en protocollen, via bewegingsanalysen systemen, drukmetingen of ander soort digitale meetapparaten. Meten is immers weten!
Parameters als activiteiten niveau, druk op de voet, uitlijning van uw prothese en nog veel meer worden bij ons nauwkeurig geanalyseerd om tot een optimaal functionerend hulpmiddel te komen en uw functioneren te verbeteren.

 

Service centrum

Westland Orthopedie levert de meest geavanceerde hulpmiddelen, indien men hiervoor in aanmerking komt. Wij zijn servicecentrum van veel orthopedische producten. Dit betekent dat wij gecertificeerde adviseurs in dienst hebben die geschoold en gekwalificeerd zijn door de toeleveranciers om deze producten te kunnen leveren , af te stellen en te onderhouden zodat wij altijd de beste zorg kunnen garanderen. Doordat wij nauw samenwerken met de bedrijven die deze innovatieve producten ontwikkelen, kunnen wij de nieuwste producten dan ook direct leveren als ze op de markt komen. Tevens verzorgen wij second opinions, proefpassingen en de aanvragen van deze producten bij de zorgverzekeraars.

Producten waarvoor u bij ons altijd terecht kan zijn oa.: C-leg, Kenevo, Rheoknee, Propriovoet , UTX, Wilmerdraag orthese, Helix Heupscharnier, Swingfase Lock Kniescharnier, Neuroswing scharnieren.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!