Pijn aan de heup kan vele oorzaken hebben. De pijn kan zowel acuut als geleidelijk ontstaan. Het dragen van een orthese bij heupklachten heeft dan ook per oorzaak een ander doel.
Na een heupoperatie wordt de orthese gebruikt om de spieren de tijd te geven om te genezen. Wanneer de spieren sterk genoeg zijn, is de orthese niet meer nodig. Bij een heupluxatie zijn de spieren rondom de heup wat verzwakt en/of opgerekt. De heuporthese zal dan stabiliteit bieden. De orthese beperkt de heupbewegingen en voorkomt daarmee dat de heup weer uit de kom zal gaan (luxeren). Deze orthese zit niet comfortabel, maar is wel noodzakelijk voor het herstel. De heuporthese voor artrose vermindert de belasting op het aangetaste gewrichtsoppervlak door middel van rotatie en abductie van de heup. Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk heuporthese voor u maken. Welk type heuporthese het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van de indicatie en wordt bepaald door de orthopedisch adviseur in overleg met de behandelend arts.
Unloader HIP
De Unloader Hip is een heuporthese die speciaal ontwikkeld is om de pijn te verlichten bij heupartrose. De orthese vermindert de belasting op het aangetaste gewrichtsoppervlak door middel van rotatie en abductie van de heup. Behalve pijnverlichting zorgt deze orthese ook voor een verbetering in de mobiliteit van de heup.
De orthese sluit nauw aan op het lichaam en is gemaakt van ademend materiaal. Hierdoor is de orthese comfortabel om te dragen en nauwelijks zichtbaar onder de kleding. De orthese is gemakkelijk aan en uit te doen door de klittenband. Door de SmartDosing-knop is de band gemakkelijk en nauwkeurig op de juiste spanning te brengen. De orthese kan zo perfect op uw lichaam afgesteld worden. Heeft u klachten aan het schoudergewricht? En wilt u meer informatie over de Unloader Hip? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Newport Lite
Wanneer u een heupoperatie heeft gehad, zal de revalidatie met deze heuporthese veiliger verlopen. De Newport Lite bestaat uit twee onderdelen: een bekkencomponent en het scharnier met dijbeensteun.
De orthopedisch adviseur zal het scharnier instellen zodat uw been altijd iets naar buiten gericht is. Het buigen, strekken en roteren van de heup zal door middel van het scharnier worden beperkt. De orthopedisch adviseur heeft daar richtlijnen voor die zijn afgestemd met de orthopeed. De bewegingen waarbij de kans groot is dat uw heup uit de kom gaat, kunt u met de brace aan niet meer maken. Wilt u meer informatie over de Newport Lite? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Newport heuporthese
De Newport heupbrace bestaat uit drie onderdelen: een bekkencomponent, een dijbeencomponent en het scharnier. De orthopedisch adviseur zal het scharnier instellen zodat uw been altijd iets naar buitengericht is en het buigen en strekken van de heup zal door middel van het scharnier worden beperkt. De orthopedisch adviseur heeft daar richtlijnen voor die zijn afgestemd met de orthopeed. De bewegingen waarbij de kans groot is dat de heup uit de kom gaat, kunt u met de brace aan niet meer maken. Uw revalidatie na de heupoperatie zal nu veiliger verlopen. Wilt u meer informatie over de Newport heupbrace? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Heup maatwerk orthese
Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk heuporthese voor u maken. Aan de hand van een gipsmodel van uw heup, maken wij de orthese precies op uw maten.
Tijdens de pasfase perfectioneren wij de orthese op uw lichaam. Wanneer u en de orthopedisch adviseur tevreden zijn over het pasmodel van uw heuporthese, wordt hij netjes afgewerkt zodat u de orthese kunt gaan gebruiken. Welk type maatwerk orthese geschikt is voor u wordt bepaald door de orthopedisch adviseur in overleg met de behandelend arts.
Knieorthesen
Bij knieklachten heeft u pijn rond het kniegewricht als u uw knie beweegt, belast en soms als u de knie zelfs stilhoudt. Knieklachten kunnen vele oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan milde tot ernstige gonartrose, instabiele knie instabiliteit banden, gescheurde banden, patella luxatie of wanneer een operatie geen optie is.
Daarom zijn knieorthesen er in allerlei soorten en maten. Welke orthese het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van de indicatie. Is er een lichte steun nodig, dan kan een lichte orthese voldoende zijn. Is er een forse correctie nodig, dan is er een zwaarder model nodig. Het belangrijkste voor u is, dat u de dagelijkse dingen weer kunt doen! En daar doen wij ons uiterste best voor! Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk knieorthese voor u maken. Dit gaat altijd in overleg met u en uw behandelend arts.
Agilium Patella Pro
De Agilium Patella Pro wordt geleverd bij verschillende aandoeningen aan de knieschijf (patella) en bij een kniepeesblessure. De orthese wordt direct op de huid onder de broek gedragen. De Agilium Patella Pro centreert de knieschijf bij beweging en houdt deze in de juiste baan. De orthese voorkomt hiermee de luxatie van de knieschijf en vermindert pijnklachten.
Wilt u meer informatie over de Agilium Patella Pro? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Genutrain P3
Hardlopers kunnen last krijgen van een ‘runners knee’. Maar wellicht anders dan de naam suggereert kunt u ook bij andere sporten of andere activiteiten last krijgen van een ‘runners knee’.
Het is een verzamelnaam voor diverse klachten van de knie, zoals overbelasting, patellofemoraal pijnsyndroom en lateralisatie (buitenwaartse verplaatsing) van de knieschijf (patella). Bij deze lateralisatie ‘spoort’ de knieschijf niet meer goed. De GenuTrain P3 heeft twee geïntegreerde kussens (pelottes) en een instelbare correctiedraad. Deze stabiliseert de stand van de knieschijf in zijn natuurlijke, gecentreerde positie. In verband met de bijzondere rekbaarheid van het breiwerk wordt het buigen van de knie niet beperkt. De actieve bandage versnelt het herstel, beschermt tegen overbelasting en blessures en wordt ook voorgeschreven bij lichte artrose (‘slijtage’) van de knie.
Wilt u meer informatie over de GenuTrain P3? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Rebound Dual
De Rebound Dual is een lichtgewicht aluminium knieorthese die ingezet wordt bij instabiliteit van de gewrichtsbanden. Het is een duurzame orthese geschikt voor zowel licht actieve als sterk actieve personen. De Rebound Dual is volledig instelbaar en aan te passen aan een varus- of valgusstand in de knie.
Wilt u meer informatie over de Rebound Dual? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Agilium Freestep
De Agilium Freestep wordt specifiek geleverd bij artrose in de knie. Dit wordt ook wel mediale of laterale gonartrose genoemd.
De Agilium Freestep is een brace die gedragen wordt in de schoen en druk uitoefent op de zijkant van de knie. Hierdoor wordt de knie ontlast en vermindert de pijn in het gewricht. De orthese kan geleverd worden wanneer een operatie geen optie is of om een operatie aan de knie uit te stellen of te voorkomen. Wilt u meer informatie over de Agilium Freestep? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
GenuTrain S
Pijnklachten aan de binnen- of buitenkant van de knie kunnen duiden op lichte artrose (‘slijtage’) van het kniegewricht.
De GenuTrain S bandage met scharnieren aan de zijkant ondersteunt het kniegewricht. Het gewricht wordt aanvullend via het elastische, actieve breiwerk met geïntegreerd kussen (pelotte) gestabiliseerd. Naast artrose ondersteunt deze orthese de knie bij geringe instabiliteit of bij reumatische artritis klachten. Heeft u klachten aan de knie of wilt u meer informatie over de GenuTrain S? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Unloader One
Als het gewrichtskraakbeen van de knie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde is aangetast, wordt dit ook wel ‘slijtage’ of (gon)artrose genoemd. Om het kraakbeen te ontlasten of om de pijn te verlichten kan door de orthopeed een kniebrace worden voorgeschreven.
De Unloader One is een lichte brace die ontlasting biedt aan de binnen- of buitenzijde van de knie doordat de brace werkt via een hefboom, het driepuntsdruk-principe. Aan de onder- en bovenzijde van de brace wordt druk uitgeoefend, precies in het midden. Daar waar de knie ontlast moet worden, wordt een tegendruk uitgeoefend. De Unloader One wordt voorgeschreven bij milde tot hevige gonartrose. Ook wanneer de meniscus is gerepareerd of bij andere aandoeningen waarbij één zijde van de knie moet worden ontlast, kan de Unloader One u helpen. Wilt u meer informatie over de Unloader One? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 2570164 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
CTi
Een (af)gescheurde voorste kruisband (VKB/ACL) kan het nare gevolg zijn van bijvoorbeeld een skiongeluk of een ‘verdraaide’ knie tijdens het sporten. Na het scheuren van de kruisband kan de knie blijvend instabiel aanvoelen.
De CTi geeft de knie ondersteuning. De brace heeft een rigide frame wat de botten van het onder- en bovenbeen in de juiste positie houdt. Tevens vormt het een bescherming tegen verplaatsing (‘schuiflade’). Het stugge frame geeft ook ondersteuning bij gescheurde binnenste of buitenste kniebanden of bij letsel aan de achterste kruisband. Wilt u meer informatie over de CTi? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Maatwerk Knieorthesen
Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt aan uw knie of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk knieorthese maken. Dit gaat altijd in overleg met u en uw behandelend arts. Bij het maken van een maatwerk knieorthesen zijn er verschillende keuzes te maken. Maken we een orthese met en zonder scharnier? Eentje die vastgesteld kan worden voor uw veiligheid of is dat niet nodig? En welk materiaal is het beste in uw situatie? Kunststof, koolstof en leer zijn materialen die wij gebruiken voor knieorthesen.
De orthopedisch adviseur zal alle opties met u doornemen om die orthese te maken waarmee u de dagelijkse dingen weer kunt doen.
KEVO
Wanneer u een Enkel-Voet Orthese (EVO) heeft, maar de knie nu ook extra ondersteuning vraagt, kan een Knie-Enkel-Voet Orthese (KEVO) u hulp bieden om mobiel te blijven. Dit is een orthese die invloed uitoefent op zowel de voet, de enkel én de knie. Twee aparte orthesen is soms niet mogelijk omdat ze elkaar dan overlappen.
Bij verlamming, spierzwakte van één of meerdere beenspieren, ernstige artrose in de knie, spasmen of contractuurvorming, kan een KEVO u helpen de dagelijkse dingen weer te doen. Deze klachten zijn meestal het gevolg van neurologische aandoeningen als CP, ALS, MS, Spina Bifida of polio. Een KEVO (Knie-Enkel-Voet Orthese), ook wel ‘lange beenbeugel’ genoemd, ondersteunt uw enkel, voet én knie. De KEVO bestaat uit een onderbeenschaal en een dijbeenschaal van kunststof of koolstof, met een scharnier op knieniveau en eventueel een scharnier op enkelniveau. Over het algemeen wordt de orthese in de schoen gedragen. Wanneer uw indicatie hierom vraagt, is het ook mogelijk een KEVO vast te maken aan uw (semi-)orthopedische schoen. Dit hoeft geen kunststof of koolstof beugel te zijn. Het kan ook een beugel zijn die volledig bestaat uit stalen stangen en banden bekleed met leer. Qua scharnieren kunnen we kiezen voor een vrijlopend scharnier, een scharnier met vaststelling of een scharnier dat een bepaalde kracht uitoefent en daarmee de spierlengte beïnvloedt.
De maat van de KEVO wordt bepaald met een gipsafdruk of een contourtekening. Twee tot drie weken na maatname kunt u uw KEVO komen passen. De hoogtes worden bepaald en we kunnen nog eventuele aanpassingen doen. Een week na het passen, is de KEVO netjes afgewerkt en klaar voor u om te gebruiken.
UTX
De UTX is een lichtgewicht en comfortabele dynamische KEVO, bedoeld ter ondersteuning van het been. De UTX heeft zachte banden aan de achterzijde voor het zitten en is nauwelijks zichtbaar onder de kleding. Deze orthese wordt voornamelijk ingezet voor neurologische aandoeningen met krachtsverlies in het been, bijvoorbeeld MS, ALS of een CVA.
De UTX is voorzien van een snelsluiting waardoor de orthese makkelijk en snel aan- en uit te trekken is. Afhankelijk van uw situatie bepaalt de orthopedisch adviseur in overleg met u en uw behandelend arts, welk type UTX het beste voor u is. Wilt u meer informatie over de UTX? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Enkel – voet orthesen
Van een verstuikte enkel door sporten tot extra steun aan de enkel voor mensen met een spierziekte, Enkel-Voet Orthesen zijn er in vele soorten en maten. Ons doel is altijd hetzelfde: u de dagelijkse dingen zo fijn mogelijk laten doen. Ieder op zijn eigen manier!
Bij kinderen wordt een enkel-voetorthese vaak aangemeten bij een spitsvoet, varus- of valgusstand in de enkel (naar buiten of naar binnen knikken), Cerebrale Parese en andere aangeboren spierziekten. Bij volwassenen helpt een enkel-voetorthese bij een spitsvoet, varus- of valgusstand in de enkel (naar buiten of naar binnen knikken), na het herstel van een CVA en bij spierziekten zoals Multiple Sclerose (MS) en Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). De Enkel-Voet Orthese kan de stand van de voet, enkel en/of de knie corrigeren, ondersteunen of immobiliseren. Afhankelijk van de aandoening wordt de juiste orthese voor u gekozen en bepaald of u deze overdag of ’s nachts zal dragen. Dit gaat vaak in overleg met uw orthopedisch adviseur, revalidatiearts en uw behandelend fysiotherapeut.
Wanneer u een enkel-voetorthese heeft voor overdag, draagt u deze in uw eigen schoen. Wanneer de indicatie dit vereist, kan er ook een paar orthopedische maatwerkschoenen (link maken) voor u gemaakt worden. Wanneer u een enkel-voet orthese heeft voor ’s nachts, draagt u de orthese zonder schoen. Het liefst wel met een sok. De orthese dient dan ter voorkoming of vermindering van contracturen.
A.S.O.
De A.S.O. orthese wordt voorgeschreven bij irritatie, zwelling en pijn aan de enkel door verrekte enkelbanden, een operatie of artrose. De orthese ondersteunt de enkel aan beide zijden en wordt vastgezet met behulp van een vetersluiting. Door middel van circulaire banden is extra versteviging ook mogelijk.
Het hielbeen en het spronggewricht worden hiermee stevig vastgezet, waardoor de A.S.O. orthese het enkelgewricht goed stabiliseert. Hiermee kan tijdelijk ondersteuning geboden worden na letsel aan de enkel, maar kan de enkel ook gestabiliseerd worden om terugkerend letsel te voorkomen.
Wilt u meer informatie over de A.S.O. orthese? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
MalleoTrain
De MalleoTrain wordt gebruikt om het geïrriteerde enkelgewricht na een trauma, operatie of bij artrose te behandelen. Twee afzonderlijke kussentjes (pelottes) aan de binnen- en buitenenkel verminderen de zwelling en bloeduitstortingen.
Het breiwerk zit comfortabel en activeert de doorbloeding. De orthopedisch adviseur meet de enkel nauwkeurig op om de juiste maat te kunnen leveren. Alleen bij een juiste maat werkt de MalleoTrain optimaal. Als na een operatie of verzwikking vochtophoping in het enkelgewricht blijft, kan een MalleoTrain worden voorgeschreven. Ook bij vochtophoping door artrose en artritis is dit het geval. Wilt u meer informatie over de MalleoTrain? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
WalkOn orthese
De WalkOn orthese kan bij twee aandoeningen ondersteuning bieden: een verminderde voetheffing en het naar voren doorzakken van de knie. Er zijn verschillende types, variërend van licht naar zwaar. Welk type voor u geschikt is, is afhankelijk van de indicatie(s) die u heeft.
Alleen voetheffing of ook voorkomen dat u door de knie zakt. Wanneer uw arts twijfelt over het type, kan u onder begeleiding van de fysiotherapeut van Ortho Active (link maken) uittesten welke orthese voor u het beste helpt. Na de test zal de fysiotherapeut uw behandelend arts een uitgebreid verslag toezenden, zodat de juiste WalkOn orthese zal worden voorgeschreven. Verminderde voetheffing of te weinig stabiliteit in de knie kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een CVA (beroerte), een hernia of verschillende spierziekten als ALS (Amyotrofisch lateraal sclerose) of MS (Multiple sclerose). De WalkOn orthese is van koolstofvezel gemaakt en dus zeer licht en comfortabel. Tijdens het lopen stimuleert de orthese de afzet van uw voet waardoor u een zo natuurlijk mogelijk looppatroon heeft. Wilt u meer informatie over de Walk on orthese? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
MalleoLoc
Heeft u vaak last van enkelverzwikking doordat u ‘slappe enkelbanden’ heeft? Of heeft u een bandruptuur die niet geopereerd wordt? Of juist wel net een operatie ondergaan om uw enkelbanden te reconstrueren? De MalleoLoc stabiliseert en beschermt uw enkel en voorkomt verzwikking.
Doordat de orthese nauw op de voet aansluit, past het goed in confectie- of sportschoenen. Wanneer u de orthese ophaalt, past de orthopedisch adviseur de vorm van de orthese aan naar uw maten zodat deze precies aansluit op de vorm van uw been. Wilt u meer informatie over de MalleoLoc? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
TriLok
Heeft u uw enkel gekneusd of verzwikt? De TriLok stabiliseert de enkel waardoor de genezing sneller gaat. De orthese zorgt tevens voor het tegenwerken van de zwelling en beperkt het naar binnen of naar buiten zwikken van het enkelgewricht.
De buig- en strekbeweging van de enkel worden daarbij niet beïnvloedt. Lopen, rennen en springen gaat uitstekend met de orthesen! De zogenaamde FootLock-band stabiliseert het enkelgewricht. De orthopedisch adviseur zal samen met u doornemen hoe u deze band rond de enkel wikkelt. Wilt u meer informatie over de TriLok? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
Engen orthese
Heeft u wel eens gehoord van een ‘klapvoet’? Wanneer uw voet niet genoeg kracht heeft om voldoende te heffen, noemen we dit een klapvoet of een ‘dropfoot’. Dit kan gepaard gaan met een lichte kanteling van de voet. Een verminderde voetheffing kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een CVA (beroerte), een hernia of verschillende spierziekten als ALS (Amyotrofisch lateraal sclerose) of MS (Multiple sclerose).
De Engen orthese helpt u door uw voetheffing over te nemen en een zo natuurlijk mogelijk looppatroon mogelijk te maken. Wanneer uw voet ernstig kantelt, zal een ander type enkel-voet orthese worden voorgeschreven door de behandelend arts.
Wilt u meer informatie over de Engen orthese? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
ToeOff / BlueROCKER
De ToeOff en de BlueROCKERzijn Enkel-Voet Orthesen die veel op elkaar lijken en dezelfde functie hebben. De orthesen worden voorgeschreven bij een verminderde voetheffing (klapvoet) én wanneer de knie extra gestabiliseerd moet worden. Deze orthesen heffen de voet en voorkomen het naar voren door de knie zakken. Deze instabiliteit en verminderde voetheffing kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een CVA (beroerte), een hernia of verschillende spierziekten als ALS (Amyotrofisch Lateraal Sclerose) of MS (Multiple Sclerose).
Het verschil tussen beide orthesen is dat de Blue rocker een zwaarder uitgevoerde orthese is. Qua functionaliteit doen ze hetzelfde. Beide orthesen kunnen na bestelling op maat gemaakt worden door de orthopedisch adviseur zodat u hem in uw schoen kunt dragen. Indien er voldoende ruimte is in de schoen, kan er ook een steunzool bovenop gelegd worden. De orthesen zijn beide van koolstof, dus relatief licht en stimulerend voor de afzet van de voet.
Wilt u meer informatie over de ToeOff of BlueROCKER? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.
ValguLoc
Heeft u last van een hullux valgus, een scheve teen of een knobbelteen? De ValguLoc (nachtspalk) is geschikt voor de correctie van een foute positie van de grote teen. Zonder een operatieve ingreep of na een operatieve ingreep. De anatomisch gevormde orthese houdt de teen door middel van een lichte correctiedruk in de juiste stand en rekt verkorte en/of weke delen van het kapsel weer op. Deze orthese wordt uitsluitend zonder schoenen gedragen. — ValguLoc II (dag- en nachtspalk) ontlast het basisgewricht van de grote teen en is in staat een pijnvrije beweeglijkheid van de grote teen te realiseren als de orthese in een vroeg stadium van de hallux valgus (scheve teen of “knobbelteen”) wordt toegepast. Een verdere verslechtering van de foute positie kan op lange termijn worden voorkomen. Hierbij houdt het scharnier de teen in een vooraf ingestelde hoek, terwijl strek- en buigbewegingen worden voorkomen of ook trapsgewijs mogelijk kunnen worden gemaakt.
Maatwerk Enkel-Voet orthesen, koolstof en kunstof
Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt aan uw enkel en voet of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk enkel-voetorthese maken. Dit gaat altijd in overleg met u en uw behandelend arts.
Een maatwerk enkel-voetorthese bestaat uit een schaal van kunststof of koolstof. Bij een flinke varus- of valguskanteling kan deze gecombineerd worden met een leren sandaal of wreefkorset om de voet en enkel extra te steunen. Tijdens de afspraak om maat te nemen, maken we een gipsmodel van uw voet en onderbeen. Dit gipsmodel wordt door ons verder bewerkt, zodat we de orthese exact op uw maten kunnen maken. Doordat wij werken met de materialen kunststof en koolstof kunnen we de stijfheid van de orthese exact bepalen. Hierdoor biedt uw orthese een optimale ondersteuning met zo min mogelijk bewegingsbeperking.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ik begrijp hetMeer lezen