De dagelijkse dingen weer doen.

Hoofdorthesen

De naam zegt het al, hoofdorthesen worden voornamelijk gebruikt ter bescherming van het hoofd. Wij maken valhelmen voor kinderen en volwassenen.

Unloader Hip
Unloader Hip

Valhelmen

Wanneer iemand ongecontroleerde vallen en bewegingen maakt, door bijvoorbeeld epilepsie, beschermt een valhelm het hoofd tegen stoten en vallen.

De valhelmen die wij leveren zijn meestal volledig van leer gemaakt. Dit materiaal is ademend en voelt comfortabel aan. Hoe langer de helm gedragen wordt, hoe meer het leer zich zal vormen naar de vorm van het hoofd.

Wij kunnen de helmen leveren in verschillende varianten en verschillende kleuren leer. Tijdens de eerste afspraak zal de orthopedisch adviseur alle mogelijkheden met u bespreken.

Nekorthesen

Wanneer het lastig voor u is om uw hoofd stabiel te houden, biedt het dragen van een halskraag u de nodige ondersteuning. De halskraag stabiliseert uw hoofd, uw nekwervels en kan de beweging van uw nek beperken. Een halskraag kan toegepast worden voor lichte ondersteuning tot zeer ernstig letsel. Bijvoorbeeld bij: hypermobiliteit, een whiplash, hernia, cervicale fracturen, cervicale spondylosis, artrose en spierziekten zoals ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) en MS (Multiple Sclerose).

Halskragen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, van zacht tot en met hard. Afhankelijk van uw klachten en uw maten, bepaalt de orthopedisch adviseur in overleg met u en uw arts, welke halskraag u het beste zal ondersteunen.
Wilt u meer informatie? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Headmaster Collar

De Headmaster Collar is een halskraag die ondersteuning biedt aan de nek en hoofd. Het voordeel van deze halskraag is dat deze goede ondersteuning biedt, daarnaast zal de open structuur en het lichte materiaal het comfort verhogen. Hierdoor zit de Headmaster Collar comfortabel. Voor extra ondersteuning zijn er verschillende accessoires leverbaar.

De Headmaster Collar is bekleed met een wasbare stof en is daardoor goed schoon te houden. Zeer geschikt voor dagelijks gebruik.
De Headmaster kan geleverd worden bij Torticollis (scheefhals/draaihals), hersenbeschadigingen, ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), letsel aan hals- en/of nekwervels (ruggengraat) en artritis.
Wilt u meer informatie over de Headmaster Collar? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Soft collar

Bij hypermobiliteit van de cervicale wervelkolom, na een whiplash of bij een nekhernia, kan deze soft collar halskraag de nek stabiliseren. De Soft Collar is meestal voor tijdelijk gebruik.

Wilt u meer informatie over de Soft Collar? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Miami J Cervical Collar

Bij ernstig nekletsel is er risico op een permanente verlamming. Het immobiliseren van uw nek is dan van essentieel belang. De Miami J heeft een anatomisch gevormd achterfront. Het achterhoofd wordt door de kraag omvat om de druk op het achterhoofd te beperken en garandeert de stabilisatie van de nek. Door het opengewerkte frame aan de voorzijde zal het slikken niet bemoeilijkt worden.

De Miami J Cervical Collar wordt voorgeschreven door een specialist bij een cervicale fractuur, een cervicale hernia, cervicale spondylosis, arthrose of reumatische artritis aan de nekwervels.
Wilt u meer informatie over de Miami J Cervical Collar? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!