De dagelijkse dingen weer doen.

Rug- & buikorthesen

Wanneer uw rug extra steun nodig heeft bij staan, zitten of bij bewegen in het algemeen, dan kan een korset u helpen. Een korset ondersteunt uw rug en zorgt voor verlichting van de pijn. Enkele klachten waarvoor een korset voorgeschreven zal kunnen worden zijn degeneratie en inzakking van de wervelkolom door artrose of osteoporose, afname van de botdichtheid van de wervellichamen (spondylolyse / spondylosisthese), een hernia en lumbaalsyndroom.

Behalve rugklachten kunt u ook klachten hebben aan uw buik. Een buikwandbreuk (hernia abdominalis) bijvoorbeeld. Dit is een zwakke plek of scheur in de buikwand, waardoor de organen kunnen uitstulpen. Een breukband zorgt voor de nodige ondersteuning van uw buikwand. Indien u een stoma heeft, houden wij hier natuurlijk rekening mee.
Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk orthese maken. Speciaal op uw lichaam gemaakt, dat biedt uitkomst!

Unloader Hip

LumboTrain

‘Spit in de rug’ of ‘pijn in de onderrug’ (lumbaal syndroom) kent veel verschillende oorzaken. Drukmassage in de lendestreek werkt vaak pijnverlichtend. Precies daar werkt ook de driehoekige frictiepelotte van de bandage: bij elke beweging helpen de massagenoppen om de lenden te ontspannen en pijn te verlichten. Tevens stabiliseert de LumboTrain de lage rug.

Naast deze klachten van de rug wordt de LumboTrain ook voorgeschreven als buikbreukband of bij een conservatieve behandeling (niet opereren) na een prolaps (verzakking orgaan).
Heeft u klachten aan de lage rug en wilt u meer informatie over de LumboTrain? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of vul het afspraakformulier in. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

LumboLoc Forte

Bij lage rugpijn kan LumboLoc Forte de lage rug stabiliseren en zo de pijnklachten verminderen. LumboLoc Forte beschikt over drie voorgevormde baleinen van aluminium die het pijnlijke gedeelte van de lendenwervelkolom effectief ondersteunen.

Voor een perfecte pasvorm kunnen de baleinen door uw orthopedisch adviseur individueel naar het lichaam worden gevormd. Aan de voorzijde maakt het verstelbare klittenband een individuele aanpassing van de uitgeoefende kracht wat betreft hoogte en intensiteit mogelijk.
De LumboLoc Forte wordt voorgeschreven bij degeneratieve klachten van de wervelkolom, spierinsufficiëntie rondom de lage rug en afname van de botdichtheid van de wervellichamen (spondylolyse/spondylosisthese).
Wilt u meer informatie over de LumboLoc Forte? Heeft u klachten rondom de lage rug? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Postoperatieve / stomacare bandage

Deze bandage biedt post operatief ondersteuning aan de buikwand. Daarnaast kan deze (preventief) ingezet worden tegen hernia- of prolapsvorming. Bij bewegingen tijdens dagelijkse activiteiten, maar ook bij hogere activiteiten biedt de bandage extra comfort.

De bandages zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en met en zonder opening, waardoor ze ook bij een stoma toegepast kunnen worden.
Wilt u meer informatie over de postoperatieve bandage? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Extensie korset

Uitglijden op de laatste treden van de trap, een val van het krukje dat u altijd gebruikt om nog net iets boven op de kast te kunnen leggen of zomaar een misstap. Maar ook een auto-ongeluk of een val van grote hoogte; een opsomming van pechgevallen waardoor u opeens op de spoedeisende hulp terecht kan komen. Er kan een fractuur ontstaan zijn in één of meerdere wervels.

Afhankelijk van de soort fractuur is de wervelkolom stabiel of instabiel. Bij een stabiele breuk is er geen gevaar voor beschadiging van het ruggenmerg, bij een instabiele breuk wel. Bij een stabiele breuk wordt het korset (soms) nog op de spoedeisende hulp geleverd en zal er geen of slechts een korte ziekenhuisopname volgen. Bij een instabiele breuk wordt het korset geleverd tijdens uw langere verblijf op de afdeling in het ziekenhuis.
Het extensiekorset, zogenaamd driepuntskorset, is gemaakt van metaal en kunststof. Bij een stabiele breuk, draagt u het korset tussen de zes en twaalf weken. Het korset stimuleert uw lichaam om tijdens het zitten, staan en lopen een gestrekte of rechtopstaande positie te handhaven. Het korset is deels flexibel en helpt u eraan herinneren niet te buigen. Bij een gestrekte wervelkolom is er geen druk of belasting op de voorzijde van het wervellichaam. Dit is van belang om de breuk te laten genezen. Bij een instabiele breuk wordt het korset ingezet afhankelijk van hoe uw revalidatie in het ziekenhuis verloopt.
Wilt u meer informatie over het extensiekorset? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur.
U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Maatwerk korset, leer / kunststof

Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk orthese voor u maken. Een leren korset, verstevigd met kunststof of een volledig kunststof korset bijvoorbeeld. Leer en kunststof is een stuk steviger dan stof en wordt vaak toegepast bij een ernstige vergroeiing of zeer ernstige instabiliteit van de wervelkolom.
Afhankelijk van uw belastbaarheid, worden de maten van uw romp gemeten met een scan of maken wij een gipsmodel van uw romp. Het leren korset wordt vaak verstevigd met een kunststof schaal.

Maatwerk korset, stof

Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een stoffen korset voor u maken. Ook wanneer een buikbreuk zeer ernstig is en niet opgevangen kan worden met een confectie breukband is maatwerk noodzakelijk.

Om de draagbaarheid van het korset te vergroten naaien we meestal elastische panden in. Soms wordt er een elastische wig geplaatst in plaats van een elastisch pand om zo voldoende stevigheid te behouden in het korset. Het korset wordt extra verstevigd met baleinen. Het meten van de maten van uw romp doen wij met een meetlint.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!