De dagelijkse dingen weer doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schouder

De schouderorthese biedt stabiliteit en beperkt ongewenste bewegingen van de schouder. Een schouderorthese kan voorgeschreven worden na een schouderoperatie, wanneer uw schouder (gedeeltelijk) uit de kom is, bij rotator cuff-letsel, fracturen, een ‘frozen schoulder’ en artrose. Wij leveren verschillende confectie orthesen, en indien nodig kan er een maatwerk orthese gemaakt worden.
Welke schouderorthese voor u geschikt is, is afhankelijk van de aandoening en wordt door de orthopedisch adviseur, in overleg met de arts, bepaald.

Unloader Hip

Acro ComforT

De Acro ComforT geeft stabilisatie aan de schouder en beperkt ongewenste bewegingen bij een instabiel schoudergewricht.
Deze brace kan ook door de orthopeed worden voorgeschreven na een operatie aan het schoudergewricht, bij degeneratie van de rotator cuff (gewrichtsbandenstructuur die het schoudergewricht stabiliseert) en bij overbelasting van de schouderspieren.

Heeft u klachten aan het schoudergewricht? En wilt u meer informatie over de Acro ComforT? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Omo Neurexa

De Omo Neurexa wordt veelal voorgeschreven bij pijn aan de schouder ten gevolge van verlamming na een beroerte of een aandoening aan het zenuwstelsel.
De orthese geeft stabilisatie aan uw schouder en beperkt ongewenste bewegingen bij een instabiel schoudergewricht. Uw arm blijft op deze manier in de kom, dit vermindert pijn.

Heeft u klachten aan het schoudergewricht? En wilt u meer informatie over de Omo Neurexa? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Wilmer Draagorthese

Wanneer uw arm helemaal of gedeeltelijk uit de kom is, kan dit veel pijn doen. Dit komt doordat de arm aan de kapsels en pezen van de schouder trekt. Dit zorgt er vaak voor dat de arm steeds lager komt te hangen en minder of niet functioneel is. De Wilmer Draagorthese biedt dan uitkomst! Deze schouderorthese werkt door middel van een katrol die de arm ondersteunt. Door het gewicht van de arm in de ondersteuning, wordt de schouder terug in het gewricht geduwd. De nek en de schouder worden hierbij vrij gehouden waardoor de orthese comfortabel is om te dragen.

Heeft u klachten aan het schoudergewricht? En wilt u meer informatie over de Wilmer Draagorthese? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Secutec Omo

Deze orthese is anders dan de meeste schouderorthesen. Hij rust op de heup. Er is dus geen bandage nodig rondom de schouder en de nek. De Secutec Omo wordt geleverd na een schouderoperatie, schouderluxatie, SLAP-laesie ( (Superior Labrum Anterior naar Posterior), subcapitale humerusfractuur, een AC-ruptuur (voorste kruisband) of bij rotator cuff-letsel. De Secutec Omo geeft stabilisatie aan de schouder en beperkt ongewenste bewegingen bij een instabiel schoudergewricht.

Heeft u klachten aan het schoudergewricht? En wilt u meer informatie over de Secutec Omo? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Arm

Wanneer u last heeft van een tenniselleboog (ook wel tennisarm) of een golfelleboog, zal het dragen van een armorthese de pijn verlichten en ontspanning geven aan de spieren.
Naast deze confectie armorthesen, maken wij ook maatwerk orthesen. Een voorbeeld hiervan is een orthese met een scharnier dat gebruikt wordt om de spieren op lengte te brengen of te houden. Hierdoor kan de elleboog beter strekken en kunt u weer beter functioneren in het dagelijks leven. En daar doen wij het voor!

Unloader Hip

Epipoint

Heeft u een zeurende pijnlijke plek aan de buitenzijde van uw elleboog en geeft het verlichting als u met uw vingers op deze plek druk geeft? De EpiPoint zorgt ervoor dat deze geïrriteerde plek rust krijgt en minder pijnlijk wordt.

Ook als u last heeft van de binnenzijde van de onderarm kan de EpiPoint de pijn verlichten. De visco-elastische pelotte van de bandage geeft een gerichte en gedoseerde compressie op de onderarm. De EpiPoint is draaibaar, dus is zowel links als rechts te dragen. Deze orthese wordt voorgeschreven bij een tennisarm of en golfarm.
Heeft u een klacht aan de elleboog? Wilt u meer informatie over deze brace? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

EpiTrain

Zwelling, warmte, pijn en roodheid van de huid kunnen op een ontsteking wijzen. Als de ontsteking ter hoogte van de elleboog zit, kan dit wijzen op overbelasting van spieren en pezen die aanhechten op deze plaats. Dit wordt ook wel een ‘tennisarm’ genoemd maar de overbelasting kan tal van oorzaken hebben. De EpiTrain helpt de pijn te verlichten en laat de spieren ontspannen.

Bij elke beweging activeert het speciale compressiebreiwerk met de ingewerkte kussens de spieren en ondersteunt het de genezing.
De EpiTrain voorkomt of geneest irritatie aan de elleboog bij artrose, epicondylitis humeri (medialis en lateralis) of bij irritaties na een elleboogbreuk of een operatie aan de elleboog.
Heeft u een klacht aan de elleboog en wilt u meer informatie over de EpiTrain? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Maatwerk elleboog orthesen

Elleboogorthesen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer een orthese in een confectiemaat ontoereikend is qua pasvorm of functie, kunnen we een maatwerk orthese voor u maken. Wij maken elleboogorthesen met en zonder scharnier. Neem nou een elleboogorthese met scharnier voor de nacht. Door de orthese elke nacht te dragen en de veer in het scharnier meer spanning te geven, kunnen de spieren op rek gebracht worden. Zo worden de spieren verlengd of op lengte gehouden en kunt u uw elleboog beter gebruiken. We maken de maatwerk elleboogorthesen van koolstof, kunststof of leer. Samen met de orthopedisch adviseur wordt besproken welke type voor het beste geschikt is.

Hand – polsorthesen

Klachten aan uw hand of pols kunnen grote gevolgen hebben in het doen van dagelijkse dingen als tuinieren, schrijven, afwassen en boodschappen dragen. Een orthese kan u helpen de dagelijkse dingen weer te kunnen doen.
Hand-, pols en vingerorthesen zorgen voor steun en stabiliteit in het gewricht. Daarnaast worden ze gebruikt om bewegingen te beperken, of juist spierlengte op te bouwen of te behouden.
Enkele aandoeningen waarbij orthesen een verlichting kunnen geven zijn: artrose, carpaal tunnelsyndroom, skiduim, Ehlers-Danlos syndroom, spasticiteit en verlamming.
Wanneer een confectie orthese geen goede pasvorm heeft of niet voldoende steun biedt, kunnen we ervoor kiezen om een maatwerk orthese te maken.

Unloader Hip

Wrist Lacer met duim

De Wrist Lacer is verkrijgbaar met en zonder duim en is geschikt bij artroseklachten rondom pols, het duimzadel- of basisgewricht (MCP 1) van de duim en bij reumatische aandoeningen rondom deze gewrichten.

De Wrist Lacer heeft een vetersluiting die in één simpele handeling is vast te maken. De orthopedisch adviseur zal de aluminium beugels in de Wrist Lacer aanbuigen naar uw maat zodat uw pols en duim optimaal gestabiliseerd worden.
Wilt u meer informatie over de Wrist Lacer met duim? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Manuloc Rhizo

De Manuloc Rhizo is geschikt bij artroseklachten rondom pols, het duimzadel- en duimbasisgewricht (MCP 1) én bij reumatische aandoeningen rondom deze gewrichten.

De Manuloc Rhizo heeft een klittenbandsluiting die in één simpele handeling is vast te maken. De orthopedisch adviseur zal de aluminium beugels in de Manuloc Rhizo aanbuigen zodat uw pols en duim optimaal gestabiliseerd worden.
Wilt u meer informatie over de Manuloc Rhizo met duim? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

RhizoLoc

Heeft u wel eens gehoord van een ‘ski-duim’? De gewrichtsband aan de binnenzijde van uw duim is dan verrekt of gescheurd.

De RhizoLoc stabiliseert de duim bij het zadel- of basisgewricht (MCP 1) waardoor de genezing van de gewrichtsband wordt versneld.
De orthopedisch adviseur zal de aluminium beugel van de RhizoLoc bij u aanbuigen zodat het zadel- of basisgewricht optimaal gestabiliseerd wordt.
Ook bij artrose (rhizarthrose) of irritatie van dit gewricht kan immobilisatie de klachten verminderen.
Heeft u een klacht aan de duim? Wilt u meer informatie over de RhizoLoc? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Wrist Lacer

De Wrist Lacer is naast een spalk die wordt voorgeschreven bij het carpaaltunnelsyndroom ook zeer geschikt voor reumatische aandoeningen.

De Wrist Lacer heeft een vetersluiting die in één simpele handeling is vast te maken.
De orthopedisch adviseur zal de aluminium beugel in de Wrist Lacer aanbuigen, zodat de pols optimaal gestabiliseerd wordt.
De Wrist Lacer voorkomt of geneest irritatie aan de pols bij artrose, carpaaltunnelsyndroom, irritaties die zijn ontstaan door een breuk of kneuzing van de pols én bij reumatische aandoeningen.
Wilt u meer informatie over de Wrist Lacer? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur via T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Ortho Push duimorthese CMC

De Ortho Push CMC is geschikt bij artroseklachten aan het duimbasisgewricht (CMC1) en bij reumatische aandoeningen rondom dit gewricht.

Deze orthese heeft een klittenbandsluiting die in één simpele handeling is vast te maken.
De orthopedisch adviseur zal de aluminium beugel in de Push CMC naar uw maat aanbuigen, zodat het gewricht optimaal gestabiliseerd wordt.
Wilt u meer informatie over de Push CMC met duim? Dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Maatwerk hand – polsorthesen

Wanneer een confectie orthese geen goede pasvorm heeft of niet voldoende steun biedt, kunnen we ervoor kiezen om een maatwerk orthese te maken.
WO is gespecialiseerd in maatwerk, als confectie geen uitkomst biedt.
Of
Wanneer een confectie orthese onvoldoende ondersteuning biedt of geen juiste pasvorm voor u heeft, kunnen we een maatwerk orthese maken. Speciaal op uw lichaam gemaakt, dat biedt uitkomst!

Unloader Hip
Unloader Hip

3D kunststof handorthese

Een 3D geprinte handorthese, het kan! Met trots informeren wij u over de semi-flexibele 3D handorthese op maat. Deze orthese wordt gebruikt bij chronische aandoeningen, zoals artrose, waarbij een goede, stabiliserende en ondersteunende orthese van functioneel belang is.

Als de pasvorm of de functionaliteit van een confectie orthese niet voldoet, kan een op maat gemaakte orthese uitkomst bieden. Voor deze 3D geprinte orthese zal de orthopedisch adviseur de maten van uw hand bepalen door het maken van een scan.
Na het digitaal bewerken van de scan, wordt uw handorthese geprint door de 3D printer. Nadat de orthese is geprint, kunt u hem komen passen. De orthopedisch adviseur kijkt samen met u naar de pasvorm en of de orthese optimaal aansluit bij uw wensen en het medisch voorschrift van de arts.
Na de pasfase wordt de handorthese afgewerkt en is hij klaar voor dagelijks gebruik.
De belangrijkste voordelen van de semi-flexibele 3D handorthese zijn:
– De pasvorm (maatwerk)
– Licht van gewicht
– Waterbestendig
– Flexibel
– Sterk
Heeft u interesse in onze 3D handorthesen of heeft u er een vraag over, neem dan contact met ons op via t. 015 257 01 64 of vul het afspraakformulier in. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Maatwerk handorthese kunststof

Wanneer een confectie (pols-) handorthese onvoldoende steun biedt of qua pasvorm niet goed aansluit, kan er gekozen worden voor een maatwerk (pols-) handorthese van kunststof.De zogenaamde rustspalk is een kunststof ondersteunende handorthese die wij veel maken. De rustspalk is bedoeld om de stand en de functie van de hand te behouden en om te voorkomen dat de hand en pols verder verkrampen.

Wanneer wij een rustspalk aanmeten, maken wij een gipsmodel van de hand (en de pols). Deze worden dan in de uiterst mogelijke stand gegipst. Natuurlijk houden wij er wel rekening mee dat u of uw verzorgende de orthese goed kan aantrekken. U draagt de rustspalk voornamelijk ‘s nachts, omdat het functioneel niet mogelijk is iets met de hand te doen wanneer u de orthese draagt. Wanneer u uw hand functioneel niet gebruikt, kunnen we er in overleg ook voor kiezen de orthese overdag te dragen. Het is belangrijk de orthese minimaal acht uur per dag te dragen.

Heeft u interesse in een rustspalk of heeft u er een vraag over, neem dan contact met ons op via t. 015 257 01 64 of vul het afspraakformulier in. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Maatwerk handorthese leer

Wanneer een confectie (pols-) handorthese onvoldoende steun biedt of qua pasvorm niet goed aansluit, kan er gekozen worden voor een maatwerk orthese van leer. Leer is een natuurlijk en ademend materiaal, en fijn te dragen bij ernstige transpiratie.

Een lederen orthese wordt gemaakt aan de hand van een gipsmodel. Tijdens het gipsen worden uw pols en hand in de juiste stand gezet. Dit gipsmodel vormt de basis van uw uiteindelijke orthese. Omdat de orthese volledig naar maat gemaakt wordt, kunnen wij een orthese maken voor alleen de duim of de pols óf voor zowel de pols én de duim/hand.
Heeft u interesse in een pols-handorthese van leer of heeft u er een vraag over, neem dan contact met ons op via t. 015 257 01 64 of vul het afspraakformulier in. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Unloader Hip

Silver Ring Splint

‘Wow, wat heeft u voor moois aan uw hand!’, zult u horen wanneer u een silver ring splint draagt. Veel mensen twijfelen of de orthese voor functioneel gebruik is of dat u het draagt als een sieraad.
Niet alleen functioneel, maar ook heel mooi!

Een silver ring splint is een maatwerk orthese van zilver (925) om uw pols, hand of vingers te ondersteunen, te stabiliseren en meer functionaliteiten mogelijk te maken. Zilver is een fijn materiaal dat geen irritatie en transpiratie veroorzaakt, duurzaam en mooi is. Op advies en voorschrijving van een medisch specialist (o.a. orthopeed, revalidatiearts, reumatoloog) wordt een silver ring splint aangevraagd bij de zorgverzekeraar.
De vergoeding van een silver ring splint valt binnen het basispakket. Houd hierbij rekening met het verplichte eigen risico. Op de pagina vergoedingsoverzicht leest u hier meer over.
Het atelier van de orthopedisch zilversmid is gevestigd in ons hoofdkantoor aan de Haydnlaan 3 in Delft. Heeft u een afspraak op een andere spreekuurlocatie, dan zal de orthopedisch zilversmid de silver ring splint meenemen naar het atelier om de aanpassingen te doen en maakt u een nieuwe afspraak om uw orthese weer op te halen.
Bent u benieuwd naar wat de orthopedisch zilversmid voor u kan betekenen? Dan kunt u een afspraak maken via t. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Copyright 2024 Westland Orthopedie

Click to listen highlighted text!