Bovenbeen

Een bovenbeenprothese bestaat over het algemeen uit een ‘liner’, de koker, de prothesevoet en de protheseknie. De liner is een dikke kous die over de stomp wordt gerold zodat de huid beschermd wordt en de druk gelijkmatig over de stomp verdeeld wordt. Een vacuüm- of pinsysteem vormt de verbinding van uw been naar de prothesekoker. De keuze van de prothesevoet en knie zijn afhankelijk van wat u weer met de prothese wilt kunnen doen.
In een gesprek wat u samen met de revalidatiearts en de orthopedisch adviseur heeft, wordt met u besproken wat uw verwachtingen zijn. De revalidatiearts zal samen met u kijken of deze verwachtingen haalbaar zijn. Uw orthopedisch adviseur stelt een prothese samen die aansluit bij wat u weer in het dagelijks leven wilt doen. Bij elk activiteitenniveau hoort een bepaalde ophanging, prothesevoet en knie.
Uw orthopedisch adviseur neemt de maat van uw prothese, zal deze bij u passen en zorgt er samen met uw fysiotherapeut voor dat u zo snel mogelijk weer op de been bent.
Wilt u meer informatie over bovenbeenprothesen, dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Bij Westland Orthopedie staat innovatie hoog in het vaandel. Een goed voorbeeld hiervan is de elektronische knie die in een bovenbeen of heupexarticulatie gebruikt kan worden.