Onderbeenprothese

Een onderbeenprothese bestaat uit een liner, de prothesekoker en de prothesevoet.

De liner is een dikke kous die over de stomp wordt gerold zodat de huid beschermd wordt en de druk gelijkmatig over de stomp verdeeld wordt. Een vacuüm- of pinsysteem vormt de verbinding van uw been naar de prothesekoker. De prothesevoet heeft eigenschappen zodat u op een natuurlijke wijze kunt lopen. De eigenschappen zijn afhankelijk van wat u weer met de prothese wilt kunnen doen.

In een gesprek wat u samen met de revalidatiearts en de orthopedisch adviseur heeft, wordt met u besproken wat uw verwachtingen zijn. De revalidatiearts zal samen met u kijken of deze verwachtingen haalbaar zijn. Uw orthopedisch adviseur stelt een prothese samen die aansluit bij wat u weer in het dagelijks leven wilt doen. Bij elk activiteitenniveau hoort een andere liner, ophanging en voet.

Uw orthopedisch adviseur neemt de maat van uw prothese, zal deze bij u passen en zorgt er samen met uw fysiotherapeut voor dat u zo snel mogelijk weer op de been bent.

Wilt u meer informatie over onderbeenprothesen, dan kunt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur. U kunt bellen met T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

Geen producten gevonden