'Van de afplatting is niets meer te zien' - moeder van Laura

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 1729 of 1783 bytes in views_db_object->load_row() (line 2265 of /home/westlandorthopedie.nl/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc).

Laura werd geboren als een hele normale baby met een mooi rond hoofdje. Al heel snel bleek dat zij een voorkeurshouding had naar links. Eerst hebben we zelf geprobeerd om haar naar rechts te laten kijken, maar dat mocht niet baten. Na zes weken zaten we al bij de fysiotherapie. Die had alle hoop dat het snel over zou zijn met haar voorkeurshouding: er was geen blokkade in haar nek of iets anders waardoor ze niet naar rechts zou kunnen kijken. Met vele adviezen hebben we geprobeerd om Laura naar rechts te laten kijken, maar mevrouw weigerde gewoon en tot overmaat van ramp ontwikkelde ze ook nog eens een voorkeur voor haar linker duim, dat gaf haar nog meer reden om naar links te kijken.

De fysiotherapeut heeft uiteindelijk toen ze vier en een halve maand was een meting gedaan en daaruit bleek dat ze een behoorlijke afplatting links had en wel dusdanig dat dat niet uit zichzelf weer zou herstellen. Ze stuurde ons door naar 't Lange Landziekenhuis in Zoetermeer en de arts adviseerde ons ook zeer sterk om helmtherapie te gaan volgen. Dat was wel even slikken.

Toen Laura 5 maanden was, zaten we bij de Westland Orthopedie Shop in Rotterdam waar haar helm werd aangemeten. In het begin vonden we het heel jammer dat ze een helm kreeg, maar we wilden ook graag dat ze weer een rond hoofdje zou krijgen. Tot een jaar kun je daar wat aan doen, daarna niet meer, dus de keus voor een helm was snel gemaakt. We zijn uiteindelijk vol goede moed aan de helmtherapie begonnen. De eerste week was eigenlijk het zwaarst. Toen moest ze nog wennen aan de helm. Dat is even doorzetten, want je vindt het eigenlijk zielig als je kind de helm niet leuk vindt. Maar omdat we wilden dat ze een rond hoofdje kreeg hebben we toch doorgezet. De eerste paar weken heeft ze een drukplekje gehad, maar nadat we er mee terug zijn geweest, heeft ze daarna nooit meer last gehad. De helm hoorde gewoon bij haar. Zonder helm herkenden mensen haar zelfs niet! Ze was er zelf ook zo aan gewend, dat ze, als hij af was, piepte als ze zich stootte. Als ouders hebben we ook nooit vervelende opmerkingen over de helm gehad, alleen vragen waarom ze de helm droeg.

Toen ze net een jaar was heeft ze de eindscan gehad en het resultaat was verbluffend! Haar hoofd is eigenlijk weer helemaal rond. Je kan niet meer zien dat ze een afplatting had. Dat hadden we niet gedacht toen we aan de therapie begonnen! Ze heeft uiteindelijk tot 13 maanden de helm 23 uur per dag gedragen, daarna mochten we het gaan afbouwen en rond 14 maanden was ze klaar met de helmtherapie. Als ik erop terugkijk en ik zou de keuze weer moeten maken, zou ik het zo weer doen!