'Westland heeft ons enorm gesteund' - moeder van Thijs

Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 1729 of 1783 bytes in views_db_object->load_row() (line 2265 of /home/westlandorthopedie.nl/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc).

We hebben een paar weken getwijfeld over de helm. Fysiotherapie bracht in eerste instantie vooruitgang maar de laatste metingen zagen er toch weer iets minder goed uit. "Het kan ook vanzelf goedkomen" hoorden we en anderen vertelden weer dat de resultaten van de helm nooit goed getest zijn. Wat als we het niet doen en het trekt niet vanzelf bij? Wat als we het wel doen en het valt tegen? Hoe reageert Thijs op de helm in de zomer en is het niet zielig? De twijfel gaf ook eigenlijk de doorslag, als we zo piekeren en we doen het niet dan zullen we later altijd terugdenken "wat als we toch.....". Het was dus niet een overtuigd "ja", maar we namen ons voor om te starten, stoppen kan immers altijd nog. Andersom gaat niet, als je niet start dan kan je een paar maanden later niet alsnog starten, dan ben je te laat.

Onwennig zijn we het traject gestart. Meten, wachten, passen en enkele weken later was het zover. In het hele traject stond onze kleine centraal, opmeten, passen voor alles werd de tijd genomen zodat de kleine op zijn gemak was. Achteraf gezien was het net als de eerste dagen op de crèche, de ouders hebben er meer last van dan de kinderen. Ook toen de helm er eindelijk was bleef het comfort van onze kleine op de eerste plaats staan. Bij twijfel altijd afdoen, en rustig opbouwen. Dat liep eigenlijk prima. De eerste dagen ben je er continu mee bezig. "Klemt de helm niet? Zweet hij nu extra of komt dat omdat hij zo druk doet?"

Thijs droeg de helm alsof hij niet anders wist. De resultaten werden iedere meting beter en dan zie je als ouder ook waar je het voor doet. Tegelijk zal ik ook niet zeggen dat het ideaal is. Samen op de bank mis je toch dat haar tegen je gezicht, dat plastic is koud en hard. Ook krijg je momenten dat de helm gaat klemmen doordat het hoofdje blijft groeien, de kleine krijgt dan een rood plekje alsof hij zijn hoofd heeft gestoten. De eerste keer kijk je daar misschien van op maar gewoon de helm afdoen en langs Westland om de helm te laten aanpassen. Daar werd altijd tijd voor vrij gemaakt want áls je met de helm begint dan wil je ook dat hij zo vaak mogelijk op is voor het best haalbare resultaat.

Achteraf terug kijken is altijd makkelijk. Wat hebben we gepiekerd en wat viel het uiteindelijk mee voor Thijs. We zijn heel blij dat we de keuze hebben gemaakt en de aanpak van Westland heeft ons daar enorm in gesteund.